שאלה בעניין תביעה

דיון מתוך פורום  רפואה ומשפט

20/02/2008 | 21:50 | מאת: אסף

לד"ר לין הנכבד ! סעיף 21 לחוק משפחות חיילים שנספו במערכה [תגמולים ושיקום ] נאמר: תגמול חודשי ופיצויים לפי חוק אחר ובהמשך כתוב "פיצויים לפי חוק אחר" זה פיצויים על נזקים אזרחיים. מה הכוונה? האם הכוונה היא כאשר נגרמת רשלנות רפואית/נזק על ידי מומחה ו/או בית חולים אפשר להגיש תביעה לפי חוק הנזיקין וגם לפי חוק המשפחות? תודה על תשובה .

ברגע שכתוב לפי חוק אחר - מדובר על כל חוק כמובן פקודת הנזיקין מאפשרת עונש בסמוך לחוק וגם תרופות מתאימות שלא כל חוק מציע - וזה כולל פיצויים כספיים. סעיף 62 לפקודת הנזיקין - מאפשר להכניס לתוך התביעה כל חוק שהוא ( קוראים לסעיף - חובה חקוקה)

מנהל פורום רפואה ומשפט