נזק מטיפול רפואי שנתקבל

דיון מתוך פורום  רפואה ומשפט

19/02/2008 | 13:31 | מאת: טרי

שלום רב, עברתי קוניזציה ובהתאם לתור שנקבע לי ניגשתי לאחר כחודש לביה"ח. הסתבר שמטרה התור הייתה למסור לי את תוצאות הבדיקה בלבד. בביקור אצל הרופא הגניקולוג בקופה הצגתי את תוצאות בדיקת הקוניזציה והרופא קבע שיש להמתין כ-3 חודשים ע"מ לעשות בדיקה של קולפוסקופיה חוזרת ע"מ לוודא שהכל נקי. בביקורי אצל הרופא המטפל מטעם הקופה ציינתי שיש לי כאבים חזקים בבטן התחתונה אך הוא סבר שזהו מצב מקובל ולא ביקש לעשות כל בדיקה ע"מ לוודא אם משהו בכל זאת לא בסדר. כאבי הבטן המשיכו ולא הייתה לי ברירה אלא לחכות למועד שהרופא קבע לי לביקור הנוסף. שבוע לפני הביקור שנקבע הכאבים הפכו לצירי לידה ממש וניגשתי לרופאת משפחה שנתנה הפנייה למיון. במיון הופניתי למיון נשים ושם הוחלט לאשפז. באישפוז התברר שהרופא שעשה את הקוניזציה הלחים לי את צוואר הרחם והדבר מנע מהוסת מלצאת החוצה ומה שקרה היה שכל מחזור התנקז לתוך הרחם. הרופא פתחה את צוואר הרחם וכל הדם שהתנקז ברחם התפרץ לו החוצה ומילא סיר שלם, רצפה וכו'... לא יודעת מה היה קורה לו הדם היה מתפרץ לו לתוך הרחם בבית. אני יודעת רק שכאשר הגעתי לביה"ח על הרופא שקיבל אותי היה לערוך בדיקה שלאחר הטיפול ע"מ לוודא שהכל תקין דבר שהיה מתגלה עוד אז והיה חוסף ממני חודשים של כאבים וסבל שעברתי והדבר נכון גם לגבי אותו רופא בקופה. היום טוען הרופא בבדיקה חוזרת של הקולפוסקופיה שצוואר הרחם בעל מבנה משונה ולכן לא היה ביכולתו להוציא חומר ECC לדיקה שאני ממש לא יודעת מה זה ומה משמעות הערה כזו בהפנייה שהעביר עם החומר לבדיקה שהוציא בבדיקת הקולפוסקופיה. לאור האמור אני מבקשת לדעת איך עליי לברר ולדעת מה חומרת הנזק שנגרם וכן לברר האם יש מקום לתביעה משפטית על הסבל שעברתי משך חודשים בשל טיפול לקוי או נזק שנגרם במהלך הטיפול??? בברכה.

אין לי ספק בכלל שיש מקום לתביעה משפטית של הקופה שאת חברה בה באמצעות הרופא שטפל בך ( שהוא מבוטח - ואת צריכה אותו רק כדי לתתבוע את הקופה שהיא הכיס העמוק

מנהל פורום רפואה ומשפט