זכויות החולה.

דיון מתוך פורום  רפואה ומשפט

14/02/2008 | 00:57 | מאת: הדר

אחותי סובלת מכאבים ונשלחה לעשות בדיקת מיפוי עצמות [יש לה ביטוח משלים [מגן זהב] היא מתגוררת כ-10 דקות נסיעה מבית החולים תל-השומר שם ניתן לערוך בדיקה זאת. אלא שהיא חברת קופת חולים מכבי [שירותי בריאות] הדורש מהלקוחות לערוך את כל הבדיקות בבניין החדש ורוב החולים נדרשים לנסוע מרחק גדול יותר , יש כאלה שנזקקים למספר אוטובוסים וכאלה שנזקקים לשלם חניה שהיא לא זולה בפרט כאשר החולים מוזמנים לעשות טיפולים רפואיים בבניין זה פעם אחר פעם. או בדיקות נוספות . השאלה שלי היא כזאת : האם יש סעיף בחוק זכויות החולה שעל פיו היא יכולה לחייב את הקופה לאשר לה את הבדיקה בבית החולים הקרוב למקום מגוריה. או לחילופין האם יש לה זכות כזאת עקב התשלום לביטוח המשלים. אודה על תשובתך.

אין קשר לביטוח ולתשלומים החוק מאפשר לקופה בתחום מגוריך ואםהמרחק סביר לקבוע לאן תלך אתה כמובן זכאי להתעמת על זה

מנהל פורום רפואה ומשפט