האם מדובר ברשלנות?

דיון מתוך פורום  רפואה ומשפט

03/12/2007 | 19:30 | מאת: יעל

הי, בני כיום בן חצי שנה סבל מאז הלידה מחוסר שקט, פליטות דמוי קוטג' (לא הקאות), סבל תוך כדי האוכל, התעוררויות בלילה. הוא אובחן בגיל חודש ע"י רופא ילדים ומומחה גסטרו כסובל מריפלוקס.הומלץ לי להמשיך להניק אותו בהפסקות ובמנות קטנות. לפני כ3 חד' המצב החמיר מאוד ומומחה הגסטרו אבחן זאת כהחמרה בריפלוקס ונתן לו זנטק. המצב המשיך להחמיר והילד התעורר כל 20-40 דק', ממש סבל. בפני שני הרופאים שהוא היה במעקב אצלם ציינתי את האפשרות של רגישות לחלב והם שללו את זה בטענה שבכלל לא היה מעכל את זה והיה מקיא. ציינתי גם את עובדת היות הצואה שלו דלילה והם אמרו שזה נורמלי לתינוק יונק. סוף הסיפור הוא שלפני חודש עברנו לגור בארה"ב ופנינו כאן נואשים למעקב של מומחה גסטרו. הוא ביצע בדיקת דם בצואה באמצעות אינדיקטור ונתן לנו את האבחנה תוך דקה- הילד רגיש לפרוטאין חלב!. הוא המליץ לעבור לסימילאק אלימנטום או נוטרמיגן (חלבון מפורק). זה לקח 3 ימים עד שהחיים של הילד ושלנו השתנו לגמרי. כל התופעות פשוט נעלמו. רציתי לדעת האם עצם האבחנה השגויה של ריפלוקס ואי ביצוע בדיקת דם בצואהע"י הרופאים בארץ יש בהן מבחינת רשלנות רפואית? הילד שלי פשוט התענה במשך כמה חודשים בצורה קשה!

כן אפשרי לתבוע אבל זוהי תביעה מינורית - מאחר והילד ברוך השם הסתדר ללא כל נזק לכן התביעה אם תהיה - בישראל - היא תסתכם בסכום פעוט - והשאלה תהיה האם ההשקעה בחוות דעת ומשפטים כדאית אטולי תתחילי פשוט במכתב תלונה לקופת החולים

מנהל פורום רפואה ומשפט