גביית תשלום נוסף עבור התפתחות במהלך ניתוח

דיון מתוך פורום  רפואה ומשפט

03/10/2007 | 11:57 | מאת: דני

עברתי ניתוח ע"י מנתח בשר"פ.עלות הניתוח כפי שנמסר לי היה בסך 5000 ש"ח . לאחר הניתוח נמסר לי שהיתה התפתחות במהלך הניתוח שעלותה מסתכמת בסך של 9000 ש"ח נוספים. האם יש לי את הזכות לא לשלם על כך מכיוון שלא יידעו אותי על התפתחות שכזו לפני הניתוח?

05/10/2007 | 00:12 | מאת: דר' גורן צבי

שלום דני. ניתוח אלקטיבי הינו מעיין חוזה שבין החולה לבין המנתח. מאחר ובחתימת החוזה לא נכתבה תניה האומרת כי בהתקיים כך וכך, יעלה סכום ניתוח לסכום חדש, הרי שבמידה ומה שציינת הוא נכון, יש לך עילה לא לשלם את הסכום הנוסף. בהצלחה.

נוטה להסכים לידידי צבי אבל - זה בהתניה שבדו שיח ביניכם לא הועלו כל האפשרויות - שתוכלנה לעלות לאחר מכן כגון - אביזרים מיוחדים או מיכושר מיוחד. בכל מקרה אתה לא מסתכן במיוחד - וזוהי תביעה קטנה שאת עושה אותה בבית דין לתביעות קטנות הדבר הראשון שהייתי בכל מקרה עושה זה מכתב מנוסח לגוף דורש הכספים - בית החולים או המנתח - ובו פירוט הסיבות שמביאות לכך שאתה חושב שהתשלום אינו סביר

מנהל פורום רפואה ומשפט