בירור על ....

דיון מתוך פורום  רפואה ומשפט

03/10/2007 | 10:46 | מאת: א.מ 31

שלום לך אנשי הפורום הפניה היא בעיקר לאנשים אשר עוסקים ברפואה ומשפט וגם רופאים. אני פונה אלכם בגלל איזה דלמה שהולכת איתי מעל 10 שנים. יש לי מחלת עור שממנה אני סובל מזה 10 שנים שאז היתי בצבא שזה התחיל בסוף 1996.מקום המחלה והופעותיה הן:בכפות הידיים ובשוקיים ובמקומות נוספים מדי פעם יש אבל נעלם לאחר כמה ימים. הצבא נתן לי נכות של 10% ופיצוע סכום מסוים אז בזמנו.וה 10% הנכות לא אומר לי כלום כלומר אף פעם לא שמש אותי בשום מקום וכו'. מאז השחרור שלי מהצבא(8.1998),פניתי להרבה רופאים של קופת חולים שאני שייך לה וכל אחד נתן לי משחות שונות אך ללא תוצאות משמחות לפחות לי.לא רק זה אלא אף רופא לא אבחן מה יש לי ונראה לי גם לא מנסים למעט אחד שעשה לי בדיקה שנקראת טסט.אגב אותו רופאה באחד הפעמים שהיתי אצלו אמר לי שיכל להביא לי תרופה שתרפה אותי שאלתי אותו נו אז למה לא הוא אמר שהיא יקרה וזה מאוד הרגיז אותי שעד כדי כך לא אמרתי יותר מילה אפילו ויצאתי וזאת הטעות שלי נראה לי כי אין לי הוכחה על כך ובעיני יש פה אי מסירת מידע או כיוון אלא הוא הסיק מסקנה לבד בלי לשתף אותי. השאלה האם אי האבחנה של המחלה לא מהווה רשלנות ו\או אי הפניה לגורם אחר כמו מומחה במחלות אלה למשל. האמת אני מיואש כבר מללכת לרופאים ולחזור עם אין ספור של מרשמים שבסוף לא עוזרים לי להתרפה מהמחלה זו. המחלה מאוד קשה מכיוון היא מלווה בגירודים עד נזילת דם כמעט בכל שעות היום והלילה.עקב הגירודים העור מתקלף והלאה אין סוף כבר 10 שנים. מישהו יכול לכוון אותי לתרופה שיכולה לעזור בנושא מאוד אודה לו\ה עוד שאלה,האם לא חלה חובה על הרופאים להפנות אותי לגורמים אחרים או להציע טיפולים נרחבים עלמנת לשים קץ לסבל הזה ולמה בכלל לא מתייחסים ברצינות למחלה שיש לי? סליחה מראש על המכתב הארוך ותודה על ההקשבה. א.מ 31

05/10/2007 | 00:19 | מאת: דר' גורן צבי

שלום ל א.מ 31 הסוגיה שאתה מעלה היא מאד מורכבת. באופן עקרוני, במידה ותוכל להוכיח שנגרם לך נזק רפואי ו/או נפשי כתוצאה מאי האבחנה והטיפול במחלה שלך, אז כן אתה רשאי לתבוע את קופ"ח. במקביל, במידה ותוכיח החמרה במצבך, אתה יכול להגיש החמרה גם למשרד הביטחון. לגבי האבחנה, די תמוהה שאתה מסתובב בקהילה כבר 10 שנים ולא אמרו לך אפילו מהו הכיוון. בכל מקרה, מה שצריך לעשות זה ביופסיה של העור, לשלוח למעבדה ולקבל תשובה לאיזה קבוצת מחלות הבעייה קשורה. מכאן כבר הדרך לטיפול היא יותר קצרה. לא בטוח שתפתור את הבעייה, אבל לפחות תעזור. בהצלחה.

מנהל פורום רפואה ומשפט