נקודות זיכוי על נכות

דיון מתוך פורום  רפואה ומשפט

26/09/2007 | 18:36 | מאת: שאול

אני סובל מתסמונת דום נשימה בשינה בדרגה קשה וישן עם מכשיר cpap, בנוסף סובל מירידה בשמיעה ומשתמש במכשיר שמיעה בשתי האזניים. לפני שלוש שנים עברתי ניתוח כריתת ערמונית רדיקלי עקב גידול ונקבעה לי נכות זמנית שתוקפה פג. שאלתי מה הסיכוי לקבל נקודות זיכוי במס הכנסה על בעיות אלה כאשר אין פגיעה בכושר ההשתכרות. מודה מראש על התיחסותך.

05/10/2007 | 00:26 | מאת: דר' גורן צבי

שלום שאול. ע"מ לקבל נקודות זיכוי במס' הכנסה על רקע רפואי, חייבת להיות נכות באחוזים מאד גבוהים של למעלה מ 75% משוכלל, הווה אומר שבגלל שכושר ההשתכרות שלך נפגע בצורה כזו, מס' הכנסה יכיר בך ויתן לך "הנחה". לכן, במידה וההכנסות שלך ירדו ב 50% ואתה יכול להוכיח זאת ( ע"פ תלושים לדוגמה ), אתה רשאי להגיש נכות כללית לביטוח לאומי. וגם כאן, רק במידה ותעבור סף של 40% נכות משוכלל, תתחיל לקבל קצבה מביטוח לאומי. ( זה אפלו יותר מסובך, כי לא כל הנכויות הן תפקודיות, ולכן חלק מנופות מהחישוב הכללי ).

מנהל פורום רפואה ומשפט