קרע ברצועה הצולבת הקדמית

דיון מתוך פורום  רפואה ומשפט

23/09/2007 | 23:30 | מאת: כרמית

שלום, לפני כשלושה חודשים נפצעתי בברך במהלך אימון כדורסל של קבוצתי (קבוצה המשחקת בליגה ארצית). כתוצאה מהחבלה יש לי קרע ברצועה הצולבת הקדמית וכניראה שלא אוכל לשוב ולשחק כדורסל ללא ניתוח שיחזור בנוסף אני סובלת מצליעה וכאבים עד היום. שאלתי היא: האם פציעה כזו מוכרת כאחוזי נכות? באיזה עו"ד להיעזר על מנת לנהל את התביעה? האם נזיקין מספיק או שצריך לחפש עו"ד שמתמחה בפציעות ספורט?אשמח לקבל המלצות ושמות. באיזו מידה הקבוצה (או הביטוח שלה) בה אני משחקת צריכה לקחת אחריות(מבחינה חוקית)ולסייע לי בטיפולים?נכון מהיום לא הראו אפילו התעניינות תודה רבה ושנה טובה.

05/10/2007 | 00:03 | מאת: דר' גורן צבי

שלום כרמית. שמי דר' גורן צבי ואני מומחה בתחום רפואת הספורט והברך, וגם משפטן. ראשית אין ספק שפציעה כזו משאירה נכות צמיתה שתקבע ע"י הבדיקה הקלינית שלך וע"י ממצאים אובייקטיבים כדוגמת בדיקת MRI. לגבי מידת המעורבות של חברת הביטוח עד לתביעה, הענין תלוי בפוליסת הביטוח. כלומר, במידה וכתוב בפוליסה שהחברה תישא בהוצאות כאלו ואחרות לפי החלטת המאמן או הצוות הרפואי של הקבוצה, אזי הם אמורים לקחת אחריות. אשמח לעזור לך גם בנייד שלי - 050-7477987.

מנהל פורום רפואה ומשפט