פרטיות החולה

דיון מתוך פורום  רפואה ומשפט

04/03/2000 | 09:02 | מאת: יונה צר

שלום: איך ,מתי ומדוע צריך לקבל אפוטרופסות על בן משפחה שאושפז בבית אבות ואינו במצב כשיר לחתום לעצמו? מדובר באבי שאושפז ואימי במצב כשיר כיום.

04/03/2000 | 21:28 | מאת: עו"ד שלהבת מור

שלום, בהתאם לחוק הכשרות המשפטית והאפוטרופסות תשכ"ב 1962 כל אדם כשר לזכויות ולחובות מגמר לידתו ועד ליום מותו. כמו כן, כל אדם כשר לפעולות משפטיות זולת אם נשללה ממנו או הוגבלה כשרות זו בחוק או בפסק דין. סעיף 6 לחוק קובע, כי אדם שמחמת מחלת נפש או ליקוי בשכלו אינו מסוגל לדאוג לענייניו, רשאי ביהמ"ש לבקשת בן זוגו או קרובו ולאחר ששמע את האדם או נציגו להכריזו פסול דין. בהתאם לסעיף 33 לחוק הנ"ל, בימ"ש רשאי למנות אפוטרופוס בין היתר לפסול דין או לאדם אחר שאינו יכול דרך קבע או דרך ארעי לדאוג לענייניו כולם או מקצתם ואין מי שמוסמך ומוכן לדאוג להם במקומו. מינוי אפוטרופוס כרוך במילוי חובות דיווח מסויימות לאפוטרופוס הכללי. משאלתך לא מובן לי מדוע יש צורך למנות לאביך אפוטרופוס, האם בית האבות מבקש זאת? האם הרופאים מבקשים זאת? האם אימך רוצה בכך? בכל אופן, במידה ומתעורר הצורך לכך בשל מצבו של אביך, אימך בהחלט זכאית לקבל אפוטרופסות על אביך. עליה להגיש בקשה מתאימה לבית המשפט, בצירוף תצהיר.

11/03/2000 | 22:59 | מאת: ליאור כהן

לעו"ד שלהבת מור שלום אני סטודנט לרפואה שנה א' בטכניון ובמסגרת הקורס רפואה והלכה התעניינתי לגבי ההיבט החוקי של חובת הדווח של חולה לממסד הרפואי בין אם הוא אזרח ובין אם הוא מבקש אזרחות .אבקש לדעת אם אכן חלה חובת דווח על פי החוק הישראלי ומהו הסימוכין לכך. בתודה מראש ליאור כהן

מנהל פורום רפואה ומשפט