הקופה מסרבת לתת טופס 17 על טיפול..

דיון מתוך פורום  רפואה ומשפט

26/08/2007 | 23:06 | מאת: אדי

שלום, דודה שלי בת 70,והיא חולה במחלת הסרטן. היא עברה כבר שני ניתוחים להסרת גידולים. באיבחון האחרון נתגלה אצלה גידול נוסף באיזור הרחם. מייד כשנודע לנו על האיבחון של הגידול החדש לקחנו אותה לבדיקה באופן פרטי אצל ראש המחלקה האונקולוגית בבית חולים איכילוב. לאחר בדיקות שערך והיתיעצות עם ממוחים נוספים ההחלטה היתה שצריך להתחיל בטיפול אינטנסיבי בכימוטרפיה בחומר taxol. אבל קופת החולים אליה אנחנו שייכים שזו קופת חולים מכבי לא מאשרים לנו טופס 17 על הטיפול בטענה שהוא יקר מידי. מה עלינו לעשות במקרה כזה? האם יש טעם לנסות והגיש נגדם קבילה המשרד הבריאות? או הצעות אחרות?

אני בטוח שטענת המחיר לא הועלתה אבל אנא - תעבירי את הטענה למה לא אשרו את התרופה

27/08/2007 | 18:56 | מאת: אדי

התשובה שלהם היא שהם לא מאשרים כי הם סבורים שצריך תחילה לנתח. אני חושב שהם מעדיפים לנתח כי זה יוצא להם יותר זול מלממן את הטיפול הזה אבל אולי אני טועה. השאלה שלי היא מה אני יכול לעשות כרגע ולמי עלי לפנות??? בתודה אדי.

מנהל פורום רפואה ומשפט