החלטות

דיון מתוך פורום  רפואה ומשפט

24/08/2007 | 18:10 | מאת: אייל

ד"ר רן לין שלום, כחבר ועדות במשרד הבטחון , בוודאי אתה נתקל בהחלטות של קצין תגמולים שנשלחות למשפחות בטופס ש/ 1 / 290 שהנפיק משרד הבטחון כדי לשלוח באופן שווה לכלל המשפחות המגישות תביעה/בקשה להכרה בזכויות בני משפחה לפי חוק משפחות חיילים שנספו במערכה [תגמולים ושיקום בטופס ש / 1 /56 שגם הונפק באופן שווה לכלל המשפחות שרוצות להגיש תביעה כזאת בגין מחלה שנגרמה עקב השירות הצבאי ליקירם שמת. לפי מה שהבנתי אגף השיקום היא הרשות המבצעת לאחר שקצין התגמולים שהוא מעין רשות שופטת/ועדת חקירה שקובע האם המשפחה זכאית לפי חוק המשפחות או לא זכאית וחייב לשלוח החלטה בטופס כזה בדואר רשום . רציתי לשאול: א. האם קצין התגמולים רשאי שלא לשלוח החלטה בטופס כזה? כאשר בטופס כזה מצויין שהוא דוחה את התביעה ומהן הסיבות לכך והוראות כיצד המשפחה יכולה לערער על ההחלטה . ב. האם לא מדובר באפליה אם קצין התגמולים שולח למשפחה אחת החלטה בטופס כזה עם כל הפרטים הנדרשים ולמשפחה אחרת הוא לא שולח טופס כזה עם כל הפרטים שנמצאים בו. ג. האם הרשות המבצעת רשאית להחליט במקומו. ולהורות לקצין התגמולים שלא יפעיל סמכויות כמתחייב בחוק המשפחות. תודה.

הוא לא רשאי וחייב להתייחס לכולם באופן שווה אם הוא לא מבצע את זה זכותך לפנות לאגם השיקום במשרד הביטחון במכתב ואם זה לא מבצע - לפנות לערכאות משפטיות נראה לי שזו הדרך - ובלי שום קשר להיותי חבר ועדה - ואין כאן הבעת דעה אם מגיע לך או לא - אשמח לסייע לך

מנהל פורום רפואה ומשפט