חידוש חוזה אוטומטי.

דיון מתוך פורום  רפואה ומשפט

02/08/2007 | 19:24 | מאת: אלכס

לפני כ-3 שנים חתמתי חוזה עם חברת שירותי רפואה פרטית בשם מ.ש.ר.פ. התחייבתי אליהם ל-3 שנים בסכום קבוע כל חודש. לקראת תום 3 השנים התקשרה אליי נציגת החברה ושאלה אם ברצוני לחדש את החוזה ל-3 שנים נוספות.,אני סירבתי בתוקף וביקשתי לסיים את ההתקשרות ביננו. לאחר כחודשיים התברר לי שהחברה ממשיכה לחייב אותי באותם סכומים גם בתום 3 שנים. פניתי לחברה והם הפנו אותי לחוזה שבו רשום שאם אני לא שולח להם מכתב רשום 30 יום לפני תום תוקף החוזה-החוזה מתחדש אוטומאטית ל-3 שנים נוספות עם תשלומים קבועים כל חודש. כמו כן בחברה התכחשו לעובדה שהם התקשרו אליי במטרה לחדש את החוזה, הם טוענים שזהו שקר! ברצוני לשאול : האם חוזה כזה (שמתחדש ל-3 שנים נוספות אוטומטית) הוא חוקי? משום שאין לי שום אפשרות לבטל אותו עד לתום 3 שנים נוספות! מה אתם מייעצים לעשות מול החברה הזו? האם ללכת עם זה למשפט,יש סיכוי לנצח?

לא חוקי - ואתה רשאי להודיע להם במכתב ולספר שהתקשרו אתך ואתה סירבת ולדרוש את הכסף בחזרה- אם הם עונים לך בכתב שהם לא מוכנים - אתה פונה בתביעות קטנות כנגדם. אם אתה יודע שהדבר נעשה אצל לקוחות רבים - אפשר לעשות תביעה ייצוגית - ואז זה כבר הרבה כסף - אבל גם השקעת זמן שלך ושל עורך הדין ( למרות שזה מעניין) [email protected]

מנהל פורום רפואה ומשפט