חיסיון רפואי

דיון מתוך פורום  רפואה ומשפט

30/07/2007 | 10:20 | מאת: שלום

ניכר כי בעניין החיסיון הרפואי במדינה - דיבורים לחוד ומעשים לחוד. בתחומי בריאות הנפש, למשל, יש מקרים בהם כיוון שהחולה מראש נתפש כ"חשוד"/"דפוק"/"בעייתי" וכו' חלק מהרופאים, ביניהם פסיכיאטרים וביניהם רופאים אחרים המקלים ראש ולעיתים עושים עבירות אתיות (לא רק מיניות, שאלו, כאטרקטיביות, זוכות לפרסום בכלי התקשורת) תוך ניצול מעמדם כרופאים, מתוך התעלמות מוחלטת הן משבועת היפוקרטס והן מכל הגינות בסיסית באשר היא וחבל שכך.

מציע לך במקום להיות כללי תהיה ספציפי - ואם אתה יודע על רופא מסויים שככה מתנהג - פשוט תתלונן עליו בפני ועדת האתיקה של ההסתדרות הרפואית

מנהל פורום רפואה ומשפט