אובדן כושר עבודה בעקבות תאונת דרכים

דיון מתוך פורום  רפואה ומשפט

20/07/2007 | 22:51 | מאת: מאיה

שלום, אבי עבר תאונת דרכים קשה לפני כשנה, בתאונה נשברה רגלו. במשך השנה האחרונה לא עבד בגלל הכאבים ברגל. עבודתו דורשת הליכה רבה. בהמלצת האורטופד הוא חזר לעבודה לאחרונה (למרות הכאבים) על מנת לקבל הפנייה לרופא התעסוקתי. שאלתי היא האם אומנם הוא צריך להמשיך לעבוד עד לקביעת התור לרופא התעסוקתי? שאלה נוספת, האם אבי זכאי לקבל ימי מחלה מביטוח לאומי עבור הימים בהם היה מאושפז בעקבות התאונה?

לשאלה השנייה כן ושאלה הראשונה - לא בהכרח - אם הוא מרגיש לא טוב - זכותו לקבל ימי מחלה מהרופא האורטופד רק צריך להקפיד על רציפות ימי המחלה והתאמה עם הביקורים אצל הרופא

מנהל פורום רפואה ומשפט