מי משלם אחרי גמר ימי מחלה ולפני שעברו 90 יום מהנית

דיון מתוך פורום  רפואה ומשפט

19/07/2007 | 15:03 | מאת: נועה

שלום רב! לפני חודשיים עברתי ניתוח בברך עקב תהליך דלקתי ועדיין נמצאת בחופש מחלה. רופא תעסוקתי קבע אי כושר עבודה למשך חודש נוסף,אך המעסיק הודיע שנשארו לי רק 10 ימי מחלה. שאלתי היא איזה גורם אמור לשלם לי על 20 יום שיוותרו אחרי גמר ימי מחלה ולפני תום 90 יום מהניתוח? ברצוני לבדוק האם אני יכולה לתבוע דמי תאונה מכוח חוק ביטוח נפעי תאונות (לא תאונת עבודה ולא תאונת דרכים). בביטוח לאומי אמרו לי שניתוח אינו נחשב תאונה, ולכן התביעה תידחה. האם זה נכון? במידה ואחרי 90 יום מהניתוח אקבל אי כושר חלקי ואחזור לעבודה רק למחצית השעות האם איזשהו גורם (מעסיק/ביטוח לאומי) אמור לשלם לי על שאר השעות? אם כן מי אמור לשלם? יש לציין שעד הניתוח עבדתי. תודה רבה, בברכה

מגיע לך חודשי מחלה מהמעביד כמה שצברת ולאחר מכן על סמך ההחלטה של הרופא התעשייתי - כמה שהוא מחליט ועל סמך הנכויות שנקבעו במידה ומדובר במחלת או תאונת עבודה כמובן החישובים אחרים

מנהל פורום רפואה ומשפט