התייעצות

דיון מתוך פורום  רפואה ומשפט

09/07/2007 | 21:03 | מאת: ענבל

שלום ד"ר לין רן אובחנתי ע"י פסיכיאטר של הכללית כסובלת מדיכאון לפני כשנתיים. מצבי השתפר קצת, אך עדיין לא טוב. הקושי העיקרי הוא להגיע למקום העבודה (בו אני עובדת כ9 שנים) ולתפקד 9 שעות. לאור מצבי הנפשי החסרתי רבות, רופאת המשפחה כתבה לי אישורי מחלה אך לא עם הסיבה האמיתית... אני מאחרת בכל בוקר עקב קשיי התעוררות ,יש לי קצת הפרעות בשינה שמקשות עלי יותר, במהלך יום העבודה קשה לי,אני עצבנית יותר ומחכה שהיום יסתיים. כיום אני נמצאת במצב בו אני חורגת חריגה של כ-100 שעות ממכסת ימי המחלה,וכן אין לי יתרת ימי חופש. מה שאומר,שכל פעם שאחסיר זה יקוזז משכרי. לא אוכל לעמוד בכך מבחינה כלכלית. אני חוששת לפנות לרופא תעסוקה מכיון שאני לא מעוניינת שמקום העבודה ידע את הסיבה האמיתית לקושי שלי (במקום עבודה אין דיסקרטיות,ובטח שלא אצלינו..) אם אפנה לרופא תעסוקה,האם יש אפשרות שיחווה דעתו מבלי לציין ממה אני סובלת? האם הוא מחוייב לידע את מקום העבודה בסיבות ? נגמר לי הכוח להתאמץ להגיע למקום העבודה מצד אחד, אך אין מי שיפרנס אותי ויממן את הוצאות שכ"ד והמחיה ולכן אני עדיין ממשיכה לעבוד. אני לא יודעת כמה זמן עוד אוכל להמשיך כך. האם יש משהו שיכול להקל עלי וגם לשמור על סודיות מלאה מבחינת מקום העבודה? שקלתי בעבר לפנות לביטוח לאומי,אך גם אם יאשרו לי קצבה,לא אוכל לממן את שכר הדירה ומחיה מינימלית. האם יש משהו שיוכל להקל עלי ? תודה רבה.

עקרונית הרופא מחוייב לסודיות מאידך - את חתמת על ויתור על סודיות כלפי קופת החולים שלך ככה שאולי למעסיק - ניתן לשמור על הסודיות אבל לא כלפי הרופאים ובוודאי שלא כלפי ביטוח לאומי - אם את רוצה להוציא נכות על הנ"ל

מנהל פורום רפואה ומשפט