מינוי אפוטרופוס

דיון מתוך פורום  רפואה ומשפט

24/09/2006 | 00:20 | מאת: הודיה

האם ניתן למנות אפוטרופוס לאדם מבוגר ללא ידיעתו? האם זיוף חתימתו חוקי לצורך כך? אם הדבר נודע למבוגר לאן הוא יכול לפנות לקבלת פרטים? כיצד ניתן לערער? תודה

השאלה באיזה מצב נפשי נמצא אותו בן אדם מבוגר - והאם ניתן - זוהי החלטה של שופט שנתמכת בחוות דעת רפואית

04/02/2007 | 16:01 | מאת: לל

ממנים אפוטרופוס בהליך משפטי לאנשים שנפגעו ובמצב זמני.ניתן להם להשתחרר רק לאחר 7 שנים, רק ביוזמתם ורק בעזרת המון כסף על חוות דעת, יעוץ ויצוג משפטי ואגרת בית משפט. זה לא תקין ואני לא מבינה למה כופים על אנשים התעללות כזאת, ובפרט כאשר הם כבר עברו חוויות לא נעימות, וכאשר החופש הכלכלי ו/או החופש בכלל ניטל מהם בצורה ברוטלית. גם אם מותר להם להשתחרר קודם זה לא מובא לידיעתם, כמו הרבה דברים אחרים. וכל זה לא תקין בעליל.

מנהל פורום רפואה ומשפט