בטיחות המידע הרפואי.

דיון מתוך פורום  רפואה ומשפט

24/08/1999 | 09:19 | מאת: אפרת

למי מהרשויות ישנה זכות משפטית לבדוק את המידע הרפואי שלי ללא ידיעתי?

16/10/1999 | 20:00 | מאת: ד"ר אמיר פוקס

ע"פ חוק זכויות החולה, לאף גורם אין זכות לקבל מידע רפואי על חולה ללא הסכמתו אלא ע"פ צו בית משפט במקרים מיוחדים בלבד. נדיר שבית משפט מאלץ גורם רפואי כלשהו להעביר מידע רפואי ללא הסכמת החולה.

26/01/2000 | 20:14 | מאת: דר' גרינבאום משה

מנקודת ראות של רופא שיניים המופקד על סודיות המידע בתיקים רפואיים אני יכול בודאות לומר שחוק זכויות החולה אינו מנן על סודיות המידע במרפאות מפני עיונם של פקידי מס הכנסה ומע"מ ! פקודת מס ההכנסה במדינתנו ה"נאורה " קודמת לכל דין אחר בהגדרת החוק ונסיונות נואשים של רופאי השיניים לסרב לפקידי המס מסתיימים בד"כ בכניעה מרצון ואפילו בששון של הרופא למבקרי המס ובלבד שלא יפסלו את ספריו ! לפחות פעמיים יצא לי להיות הדון קישוט המגונן על האינפורמציה החסויה בתיקי מתרפאיו (מדובר באינפורמציה על ההיסטוריה הרפואית מחלותיהם והתרופות שהם מקבלים ) וכמעט והיגיע לפסילת ספרים עקב סירוב לחשוף את תיקיהם של המתרפאים ! באותם מקרים עומד הרופא מול דילמה בלתי אפשרית בין חובתו לשמירת סודם הבריאותי של מטופליו לבין מחויבותו למשפחתו והצורך למנוע פסילת ספרי החשבונות וגרימת נזק כספי כבד ואף מעצר על אי ציות לפקודת מס ההכנסה ! במצב עניינים זה מוכרים לי מקרים רבים בהם חשף רופא את תיקי המתרפאים על כל הרשום בם כדי להמנע מהתקלות ומעצר ! לעניות דעתי אסור שתיווצר סיטואציה כזאת ויש לתקן את פקודת מס ההכנסה בהתאם!

02/07/2000 | 20:28 | מאת: אורח לרגע

האם זה תקין וחוקי?!

מנהל פורום רפואה ומשפט