תביעה - גזזת

דיון מתוך פורום  רפואה ומשפט

02/09/2000 | 15:59 | מאת: רינת

אני אשה בת 55, בשנת 52 עם עלייתי לארץ עברתי הקרנות עקב חשש לגזזת. בעקבות טיפולים אלו, אני סובלת ממס בעיות כמו בריחת סידן, תת פעילות בבלוטת התריס,השמנה ,דילול שיער, שקע בקרקפת , חוסר מיקוד, זכרון חלש שיניים חלשות, מתפוררות וביטחון עצמי נמוך. לאחרונה הופניתי לוועדה המטפלת בנפגעי גזזת אולם זו בסיכומה הציעה לי פיצוי חד פעמי של 18,000 ש"ח המהווים כ- 17% פיצויי נכות. לדעתי סכום זה אינו מהווה פיצוי הולם לסבל אותו אני עוברת, למגבלות שנגרמו לי בעקבות הטיפול ולאי נשיאת אחריות המדינה לכך. לפני זמן מה ביתי הבכורה שהיא בת 32 ערכה בדיקות והסתבר באופן מפתיע כי גם לה יש בריחת סידן, שאלתי האם יש קשר בין הדברים, האם הפיצוי שקיבלתי אכן הולם והאם יש סיכוי כי הערעור להחלטת הוועדה אכן יהיה יעיל, עד כמה גבוהים או קלושים סיכויי לזכות בכך? האם יש צורך בהבהרת דברים נוספים להוכחת סבלי, וקבלת אחוזי נכות קבועים?

10/09/2000 | 23:14 | מאת: עו"ד יונתן דייויס

רינת שלום, המדינה נטלה על עצמה אחריות לפצות את כל נפגעי מחלת הגזזת באמצעות חקיקת חוק נפגעי הגזזת. ככל חוק סוציאלי הקובע פיצוי ללא אשם, הסכומים שנפסקו בו אינם באים לתת פיצוי מלא על כל נזקייך. את יכולה לבחור בתביעה ע"פ חוק הנזיקין אך אז את צריכה להוכיח רשלנות, דבר קשה מאוד בשים לב לכך שחלפו כ- 50 שנה מאז שנחשפת למחלה. קביעת הנכות נעשית ע"י ועדות הביטוח הלאומי ובמסגרת זו את רשאית לערער על שיעור הנכות שנקבעה לך. מומלץ כי תתיעצי עם רופא מומחה (רצוי נוירולוג) בקשר לנזק ואף תצטיידי בחוות דעת לקראת הערעור. בקשר לבתך, אין בהכרח קשר בין בריחת הסידן של הבת למחלת הגזזת שלך, אך ראוי ומומלץ שגם בעניין זה תתייעצי עם רופא מומחה. בהצלחה.

17/09/2000 | 18:27 | מאת: סיגלית

רינת שלום, אימי גם היא נפגעת גזזת, לפני כשנה הגשנו תביעה לפיצויים, לפנים כשבועים קראו לאימי להגיע לתל השומר ושם שאלו אותה כמה שאלות. רציתי לדעת כמה זמן נמשך כל התהליך מיום הגשת התביעה ועד לקבלת הפיצוי? איך קבעו את שעור אחוזי הנכות שלך? האם היו לך איזה שהם בדיקות מיוחדות שנאלצת לעשות? אם כן מה הם? בתודה מראש סיגלית

מנהל פורום רפואה ומשפט