חוק והצלת חיים

דיון מתוך פורום  רפואה ומשפט

02/03/2001 | 09:57 | מאת: יונתן

רציתי לדעת מה אומר החוק בנושא ביצוע פעולות מצילות חיים ברחוב, שלא במסגרת עבודה בשירותי החירום אלא כעובר אורח, האם עליי לבצע את המינימום, או שאני מחוייב לבצע את כל הפרוצדורות שאני יודע? מי מגבה אותי במקרה של תביעת רשלנות רפואית?

02/03/2001 | 22:52 | מאת: adi

ליונתן, שאלת שאלה מעניינת. עדי

03/03/2001 | 02:02 | מאת: טליה

שאלה מעניינת וגם מורכבת... לפני כשנתים עבר בכנסת חוק "לא תעמוד על דם רעך" שמטיל חובה על אזרח לסייע למי שנשקפת סכנה לחייו. לשון החוק המדוייקת היא: (א) חובה על אדם להושיט עזרה לאדם הנמצא לנגד עיניו, עקב אירוע פתאומי, בסכנה חמורה ומיידית לחייו, לשלמות גופו או לבריאותו, כאשר לאל-ידו להושיט את העזרה, מבלי להסתכן או לסכן את זולתו. (ב) המודיע לרשויות או המזעיק אדם אחר היכול להושיט את העזרה הנדרשת, יראוהו כמי שהושיט עזרה לענין חוק זה; בסעיף זה, "רשויות" - משטרת ישראל, מגן דוד אדום ושירות הכבאות. כלומר - קודם כל החובה היא להושיט עזרה, אבל גם הודעה לרשויות נחשתבת כמילוי החובה, גם אם אתה יודע לעשות יותר מזה. בקשר לשאלה השניה - התשובה, עד כמה שאני מצליחה לבדוק, היא שאין מי שמגן עליך מתביעה על רשלנות. גם בהצלת חיים יש לנהוג זהירות ולא לעשות פעולת שאינך בטוח ביכולתך לבצען כראוי.

מנהל פורום רפואה ומשפט