קביעת רגע המוות

דיון מתוך פורום  רפואה ומשפט

13/01/2000 | 01:50 | מאת: אבידן

קראתי את הכתבה מאת עו"ד שלהבת מור בדבר קביעת רגע המות, ונזדעזעתי. מהם החיים ? מהו המוות ? קשה לענות על שאלות אלו, אך מה שכן, דבר אחד ברור: יש משהו, שנותן לאיברים השונים, לכולם, מעין כח חיות, והוא הנקרא חיים. ועוד ברור, שכאשר אותו הדבר כבר לא נמצא עוד באברים, וכשברור שהוא לא יחזור אליהם, אז, ורק אז, הם נקראים "מתים". כאשר באבר כלשהו מאברי האדם, ואין זה משנה אם זה המח, הלב, או הריאות, עדיין זורם זרם החיים, הרי שהוא חי, הרי שהאדם חי, כי זהו למעשה האדם.. אם רק הלב והריאות חיים, אז זה האדם - כל כולו מתרכז בלב ובריאות. אדם המורכב מלב וריאות - עדיין שם אדם עליו. ואם כח החיות מוחזק בכפיה באבריו של האדם, אין זה גורע כלל וכלל - האדם הוא אדם הוא אדם !

09/07/2003 | 16:48 | מאת: אני

משעמם לך? אין לך מה לכתוב? בסך הכול מדובר על עניין משפטי/ רפואי ואף הלכתי... מה הקשר לפילוסופיית האדם המטופשת? האדם הוא לב? ריאות?

מנהל פורום רפואה ומשפט