סל הבריאות

דיון מתוך פורום  רפואה ומשפט

08/01/2000 | 11:53 | מאת: אזרח

שלום לאחרונה קראתי כי תרופות יקרות שלא נכללו בסל הבריאות, הוכנסו לתוכו, לרבות תרופות לטיפול בסרטן ובבעיות בדם. אודה עבור הרחבה בנושא, לטובת כל החולים שביניינו

08/01/2000 | 18:38 | מאת: עו"ד שלהבת מור

הוועדה העליונה, מטעם שר הבריאות, לאישור תוספות תרופות לסל הבריאות החליטה להוסיף לסל התרופות 122 תרופות וטכנולוגיות רפואיות חדשות לסל הבריאות וזאת מתוך 380 שהוצגו בפניה, הכל בעלות של כ-225 מליון ש"ח. בין התרופות והטכנולוגיות הרפואיות שייכנסו לסל ניתן למצוא את תרופת ההרצפטין לטיפול בסרטן השד, תרופת הפוסלן לטיפול במחלת האוסטאופורוזיס, תרופת הסינגולד לטיפול במחלת אסטמה לילדים, אינטרלוקין לטיפול בסרטן העור וקוצבי לב מתקדמים. הוועדה החליטה להכליל באופן מלא בסל הבריאות גם ניתוחי קטרקט לאנשים מעל גיל 65 והשתלת מוח עצם, גם כאשר ההתאמה בין התורם לחולה הינה 50% בלבד. שנהיה בריאים!

13/01/2000 | 22:19 | מאת: חבר ועדת התרופות

הערות לגבי עדכון סל הבריאות: 1.ההמלצות לגבי התרופות והטכנולוגיות האחרות עדין לא אושרו ע"י הממשלה 2.לגבי חלק מן התרופות יש המלצה להגבלה בשימושן לפי קריטריונים רפואיים אשר אומצו על ידי הועדה. 3.מיגבלות כאלו חלות גם על הפוסאלאן וההרצפטין ועל עוד תרופות לא מעטות חבר הועדה

מנהל פורום רפואה ומשפט