האם רופא יכול להיות סכיזופרן?

דיון מתוך פורום  רפואה ומשפט

20/10/1999 | 20:57 | מאת: ד.א

שלום, אני סטודנט לרפואה בחו"ל. במהלך שיעור בפסיכיאטרייה הוצג בפנינו חולה שאובחן כסכיזופרן, לאחר אישפוזים רבים בשנים האחרונות. במהלך הראיון התברר שהחולה הינו רופא וסימני המחלה הראשונים הופיעו במהלך לימודיו. לאחר אשפוז ממושך בבית החולים של האוניברסיטה חזר ללימודים וסיים אותם תוך שהוא מטופל בתרופות ומתאשפז לעיתים. החולה הינו רופא מורשה, בעל חותמת ומספר רשיון ורק מתוך בחירה החליט שלא לעסוק ברפואה. לאחר השיעור שאלתי את הפסיכיאטר האם אין חוק המגביל חולה נפש לעסוק ברפואה, התברר שבמדינה בה אני לומד אין כל חוק בנושא. מה אומר החוק בארץ הקודש? ד.א.

29/10/1999 | 12:52 | מאת: עו"ד שלהבת מור

לא ידוע לי על חוק האוסר על סכיזופרן להיות רופא. עם זאת, ידוע לי כי חלק מן הפקולטאות לרפואה נערכים ראיונות ע"מ להתרשם מן המועמד. אני מסכימה איתך שהדבר יכול להיות בעייתי, אך נדמה לי שעד שלא מתקבלות תלונות על העניין המצביעות על העדר יכולת תיפקודית של הרופא, לא ישלל רישיונו.

19/01/2000 | 10:13 | מאת: דר' גרנבאום משה

על פי החוק (פקודת רופאי השיניים) יש לדווח על כל מחלה המסכנת את שלום החולים שרופא שיניים חולה בה . התלונה נבדקת ע"י ועדה רפואית וזכורים לי לפחות שני מקרים בהם היהעל רופא שיניים להפקיד את רשיונו במשרד הבריאות על פי המלצת הועדה הנ"ל! יחד עם זאת אני מתאר לעצמי שעד לאיבחונו של הרופא החולה במחלת נפש ,יכול לעבור זמן מה ויש לקצר תהליך זה עד כמה שאפשר (תלוי בפסיכיאטר)! על כל פנים המחוקק חשב על זאת וחוקק חוקים המגינים על הציבור !

01/11/1999 | 19:34 | מאת: ד"ר אמיר פוקס

השאלה האם רופא יכול להיות סכיזופרן מתייחסת לשאלה כללית: האם רופא יכול להיות בעל הפרעת אישיות קשה מסוג כלשהו? יש להבדיל בין האספקט התאורטי והמעשי. ברמה המעשית רופא הוא ככל האדם והוא יכול אף ללקות בנפשו. אני מניח שהשאלה אינה מתייחסת האם יתכן שרופא ילקה בנפשו אלא מה עולה בגורל רשיונו לאחר שנמצא ככזה. ובכן, למשרד הבריאות יש וועדה הדנה בנושאים אלה. ממה שידוע לי עד כה הופנו כמה עשרות ( מעל 100) רופאים עם חשד להפרעת אישיות קשה על מנת לשקול את המשך עבודתם. לחלק מהם נשלל הרשיון ואני מכיר אף שני רופאים שעברו תהליך זה. אל דאגה אם כן ידידי השואל, משרד הבריאות דואג גם לבריאותם הנפשית של מטפלך.............

07/01/2000 | 14:09 | מאת: אורן

לפי דעתי רופא אסור לא לטפל בחוליי נפש אים הוא בעצמו כזה מכוון שזה יגרום, לכך שהמטופלים יסבלו והוא לא תמיד יהיה במיטבו.

10/02/2002 | 17:11 | מאת: gladys

ברצוי לברר עם אפשר להאשים רופא או חברה ששולח רופא לילה ,ברשלנות רפואית, שבמקום לשלוח חולה לחדר מיון ממלא אותו תרופות עד איבוד חושים במשך 23 שעות?למי פונים לחברה או לרופא? היום אני ברוך השם בריאה אחרי אישפוז של 5 ימים. אבל ... בתודה גלדיס

מנהל פורום רפואה ומשפט