סוגיה משפטית

דיון מתוך פורום  רפואה ומשפט

27/07/2000 | 12:04 | מאת: אפי

שמי אפי ואני נכה צה"ל מוכר לאחר עליה על מוקש נעל נקטע רגלי הימנית נפגעה השמאלית וידי הימנית ניפגעה חצי משותקת .בשנת 1990 פרץ לי דיסק בחוליות הגב המותני ובהם הוכרתי ברמה של החמרה בלבד ופסקו לי 70% בלבד. בשנים האחרונות פרץ לי דיסק בחוליות הצוור ומגביל אותי בתנועותי בשנתי וכו" הגשתי בקשה להכרה על פי סעיף 9 למשרד הביטחון אולם הוועדה לא מצאה קשר בין הנכות הקיימת לפריצת הדיסק הצוורי . יש לי ביטוח חיים אולם נאמר לי עי" פקיד התביעות שבמידה ואגיש נגדם תביעה להכרה בדיסק הצווארי הם יטענו שהסיבה לכך נעוצה בעצם היותי נכה צה"ל בעל פגימות שהם הגורם לפריצת הדיסק הצווארי שלי . מה עלי לעשות??????

01/08/2000 | 16:17 | מאת: טליה

אם אתה יכול לערער על החלטת משרד הבטחון בבית משפט (נדמה לי שזה בימ"ש השלום אבל אינני בטוחה). גם אם תפסיד בערעור, יהיה לך ביד פסק דין שאומר שאין קשר בין הפריצה דיסק החדשה לבין הנכות המקורית. מול פסק דין כזה יהיה לחברת הביטוח קשה מאד לטעון את הטענות שהם רוצים לטעון, אני חושבת שבית משפט לא יזדרז לתת פסיקה הפוכה לזו שנתן בית משפט אחר בדיוק באותו עניין, ויכול להיות שכדאי לנסות לתבוע את משרד הבטחון ואת חברת הביטוח יחד, כנתבעים חלופיים. כדאי להתייעץ עם עורך דין, ולא לוותר. בהצלחה.

מנהל פורום רפואה ומשפט