חובת הצוות הרפואי להסביר את מהות הטיפול

דיון מתוך פורום  רפואה ומשפט

21/08/1999 | 17:42 | מאת: אנונימי

כאשר שהיתי בבית החולים, האחיות היו מגיעות ונותנות לי תרופות ללא כל הסבר. נסיונותי להבין את מהות הטיפול היו נענים בתשובות קצרות וחסרות סבלנות. האם מוטלת על הצוות הרפואי חובה חוקית להסביר באופן מלא את הטיפול ?

21/08/1999 | 19:14 | מאת: עו"ד שלהבת מור

חוק זכויות החולה התשנ"ו 1996 קובע מפורשות בסעיף 13 כי לא יינתן טיפול רפואי אלא אם כן נתן לכך המטופל את הסכמתו מדעת. לשם קבלת הסכמה מדעת, על המטפל למסור למטופל את כל המידע הדרוש לו כדי להחליט האם להסכים לטיפול המוצע. מידע רפואי כולל, בין היתר, את תיאור הטיפול המוצע. עם זאת, החוק קובע כי ניתן ליתן טיפול רפואי גם ללא הסכמת המטופל במקרים מסויימים. לפיכך, לשאלתך, על הצוות הרפואי הייתה מוטלת החובה להסביר לך את מהות הטיפול הרפואי המוצע, אלא אם כן סבר הצוות כי, לדוגמא, מצבך הגופני או הנפשי אינו מאפשר הסכמה מדעת.

02/07/2000 | 20:42 | מאת: אורח לרגע

ובבתי חולים ניראה כי לא מן הנוהג הוא להסביר הצורך בכדור זה או אחר [פשוטים - לא כאלו שיש חשש לסיכון כלשהו]

02/07/2000 | 20:43 | מאת: אורח לרגע

ובבתי חולים ניראה כי לא מן הנוהג הוא להסביר הצורך בכדור זה או אחר [פשוטים - לא כאלו שיש חשש לסיכון כלשהו]

מנהל פורום רפואה ומשפט