הסכמה לטיפול רפואי

דיון מתוך פורום  רפואה ומשפט

26/06/2000 | 22:58 | מאת: חולה

שלום רב! ראשית,ברצוני להודות לך על תגובתך המהירה. בהמשך לתגובתך לשאלתי בנושא ההסכמה לטיפול רפואי, ברצוני להדגיש כי הכוונה במקרה דנן היא לרופא שבעת הסבר על הניתוח המוצע (ערב הניתוח עצמו) לא יידע את החולה לגבי אופציה אלטרנטיבית (עדיפה לכל הדיעות) שאינה מבוצעת בבית החולים בו בוצעה האבחנה. טרם שאלתי אכן קראתי את מאמרך והבנתי שהרופא לא עמד בחובתו המצויינת בחוק. לכן, אני שב ושואל מהו הדין במקרה זה ומבקש תשובה לשאלתי מתאריך 24.6.00 (ראי, שם). תודה, חולה

29/06/2000 | 22:49 | מאת: עו"ד שלהבת מור- מנהלת הפורום

שוב שלום, למתן טיפול רפואי בהעדר הסכמה יש השלכות הן במישור הפלילי והן במישור האזרחי. רוב המקרים בהם קמה למטופל עילה משפטית נגד הרופא המטפל בגין טיפול רפואי שניתן ללא הסכמה מדעת הם במישור המשפט האזרחי.טיפול ללא הסכמה יכול להחשב לעוולה נזיקית קרי: תקיפה רפואית, רשלנות או הפרת חובה חקוקה, כעבירת משמעת וכהפרת חוזה. חשוב להדגיש כי הכל תלוי בנסיבות המקרה, ובכל מקרה ע"מ לברר את זכויותיך לעומק עליך להיוועץ בעו"ד בפניו תפרוש באופן מפורט את העובדות. בברכה, שלהבת

מנהל פורום רפואה ומשפט