MCV נמוך כרונית

דיון מתוך פורום  בדיקות דם בילדים

29/01/2015 | 15:49 | מאת: YONIT

שלום, בני בן 4. עבר בדיקות תקופתיות בשל חשש לחוסר ברזל או אנמיה. כל הבדיקות שלו מאז היותו תינוק (10 בדיקות) הראו MCV נמוך מהנורמה. לעומת זאת - RDW תקין, המטוקריט לרוב תקין, המוגלובין לרוב תקין, MCH לעתים תקין ולעתים נמוך. בבדיקה האחרונה היה גם MCHV נמוך מהנורמה. מה אפשר ללמוד במקרה זה לגבי ה- MCV הנמוך כרונית?

שלום יש סיבות רבות לMCV נמוך, חסר ברזל הוא רק אחד מהם. טלסמיה היא בהחלט אפשרות נוספת חשובה פנו ליעוץ המטולוג ילדים דרור

מנהל פורום בדיקות דם בילדים