פענוח בדקת דם

דיון מתוך פורום  בדיקות דם בילדים

01/01/2015 | 10:30 | מאת: סבתא מודאגת

נכדי כן שנה (נמצא במעון), אין חודש שהוא לא חולה. סובל משעולים תמידיים דבר הגורם לא לבעיות נשימה דלקות אזניים. עד כה כל הטיפולים שיקבל היו בגדר אנילציות של ונטולין וסטרואידים ומדי פעם גם אנטיביוטיקה. גם טיפול מונע של פעמיים ביומים גורמים לו לחום גבוה (שזאת נתן לו רופא ריאות לילדים). לפני מספר ימים עבר בדיקת דם עם חריגות שהייתי מעוניינת לדעת את המשמעות שלהן: שם הבדיקה: REMARKS (GENERAL) תוצאה ORDER COMMENTS WBC – 7.7 NEUT% – 31.4% NEUT.abs - 2.4 LYM% – 3.7 MONO% – 16.4% NONO.abs – 1.25 EOS% – 2.4% EOS.abs - 0.2 BASO% – 1.2% BASO.abs – 0.1 RBC – 4.70 HB – 11.0 HCT – 32.6% MCV – 69.3 MCH – 23.4 MCHC – 33.7 RDW – 20.7% PLT – 251 MPV – 7.8 אני די דואגת ולחוצה כי הילד בן שנה וכל הזמן חולה. אשמח לקבל תשובה במהרה ולכל עזרה איך למנוע את הדבר בעתיד. לקבל במהרה. תודה מראש סבתא מודאגת

שלום לסבתא לא ניתן לסיע לנכד על סמך ספירת הדם בלבד הכל מקרה אין בבדיקת הדם חריגות או בעיות מיוחדות דרור

מנהל פורום בדיקות דם בילדים