פענוח בדיקת דם לתינוקת בת שנה

דיון מתוך פורום  בדיקות דם בילדים

18/12/2014 | 15:07 | מאת: דנה

שלום רב, ביתי בת שנה ועשינו לה ספירת דם שגרתית. בבדיקה התגלו מספר חריגות מטרידות. יש לציין כי הילדה בריאה בדר"כ וחייכנית וממש לא ילדה חולנית. תוצאות הבדיקה: WBC 10.1 MCH 24.0 NEUT% 58.7 LYM% 28.9 MONO% 7.4 EOS % 0.8 BASO % 0.3 NEUT.abs 5.9 LYMP.abs 2.9 MONO.abs 0.7 EOS.abs 0.1 BASO abs 0.0 אני קצת מוטרדת מהתוצאות של הנטורפילים והלימפוציטים. אשמח לתגןבה. תודה רבה

18/12/2014 | 20:01 | מאת: דנה

יש להוסיף כי יוצאת לה שן בדיוק והיא לא ב"מיטבה" היום (בערב היה לה מעט חום).

שלום אכן מספר הנוטרופילים מעט מוגבר יחסית לנורמה ולמספר הלימפוציטים האם היתה חולה בזמן הבדיקה (אפילו בהצטננות קלה?) הכל מקרה ממליץ לחזור על הספירה בעוד מספר שבועות ולא בזמן חולי דרור

מנהל פורום בדיקות דם בילדים