רמות גבוהות של שומנים בדם-בת 8

דיון מתוך פורום  בדיקות דם בילדים

23/04/2014 | 07:43 | מאת: מירי

בוקר טוב,בבדיקת דם שגרתית אצל בתי בת ה-8 נתגלו רמות גבוהות של כולסטרול (217), LDL וטריגליצרידים. כשהשוותי לאחוזונים המתאימים ראיתי שהיא מעל % 95 כמעט בכל הפרמטרים. יש לציין שרמות גבוהות של כולסטרול זה דבר גנטי מהצד שלי אבל לא זכור לי שכבר בגיל הזה. היא אוכלת מצויין ומגוון, נמוכה לגילה אך משקלה תקין. מתעמלת, בקושי נוגעת בממתקים. מה השלב הבא? האם להמתין עוד שנה-שנתיים ואז לטפל (אם בכלל)?

שלום ממליץ לךחזור על הבדיקות בצום של 12 שעות במידה ועדין מוגבר כדאי לפנות לאנדוקרינולוג ילדים דרור

מנהל פורום בדיקות דם בילדים