CPK אצל ילדים

דיון מתוך פורום  בדיקות דם בילדים

25/12/2013 | 18:44 | מאת: עתליה

בתי בת 9 משתעלת מאוד מזה מספר ימים. אתמול החלה להתלונן על כאבי רגליים ופשוט לא יכלה ללכת. בבדיקת דם נמדד ערך CPK של 2600. נאמר לנו שמדובר בדלקת ויראלית שאין לה טיפול תרופתי. אבקש לקבל יתר פרטים לגבי התופעות ומה הטיפול ןהבדיקות שרצוי לעשות לה. תודה

שלום CPK הוא אנזים המופרש משרירים במקרה שאת מתארת התמונה מתאימה לתהליך דלקתי בשריר הגורם לכאב ולרמה מוגברת מאד של CPK חשוב מאד להמשיך בבירור/טיפול ולא להקל ראש במצב דרור

מנהל פורום בדיקות דם בילדים