אנזים ALKP גבוה קשור לחסר ויטמין D?

דיון מתוך פורום  בדיקות דם בילדים

17/12/2013 | 10:58 | מאת: א.ד.

שלום, בתי בת 11 עשתה בדיקת דם שגרתית והתקבל ערך גבוה של ALKP = 370 כאשר הגבול העליון הוא 332. הרופא אמר שזה נובע מחסר בויטמין D שיצא לה 27. אני יודעת שרמה אופטימלית של ויטמין D צריכה להיות לפחות 40, ואני כמובן לא רופאה אבל נשמע לי שאנזים הקשור לתפקודי כבד לא עולה בגלל חסר לא כל-כך קיצוני בויטמין D. יש לציין שבדיקת GGT שלה תקינה (ערך 13 מתוך 20) - זה אומר (לפי הערות לבדיקה) שהבעיה (אם יש כזאת) לא נובעת מתפקודי כבר אלא קשורה לעצמות. תוכל לעשות קצת סדר כאן? רוב תודות מראש.

שלום ראשית את צודקת ואיני לא בטוח שזה אחכן קשור לחסר ויטמין

בהמשך בהחלט בילדים בגיל הגדילה/התבגרות תתכן פעילות עצם מוגברת(באופן תקין ופיזיולוגי) ועקב כך עליה בפעילות נאנזים לסיכום לדעתי אין בעיה דרור

מנהל פורום בדיקות דם בילדים