שאלה אם אפשר מבדיקת הדם

דיון מתוך פורום  בדיקות דם בילדים

13/11/2012 | 18:54 | מאת: רן

הברזל מאז ומעולם היה במחוץ לסקלה של המינימום (בבדיקה הלפני האחרונה בנעשתה באפריל השנה היה 30 כאשר הסקלה היא בין 50 ל-120). אתמול, בדקתי שוב וזה קפץ ל-191 שזה הרבה מחוץ לסקלה הגבוהה, כאשר לפני כן זה היה מחוץ לסקלה התחתונה. האם ייתכן קשר לאנטיביוטיקה (צפורל) + נורופן שנטל עיקב דלקת באשך (אורכואפידידימיטיס) או לדלקת עצמה? אגב, לעומת זאת, הפריטין ירד מ-20 ל-17, כאשר הסקלה היא בין 20 ל-250. הסיבה כפי שאני רואה אותה, היא המעבר מהמאגרים לברזל בעקבות הדלקת, אך זה אמור להיות כזה מעבר קיצוני להקפצה מ-30 ל-191?

שלום אבן קפיצה ברמת הברזל מצב שכיח יחסית וקשור בסיבות רבות חלק גדולן מהן טכני ולא אמיתי ממליץ לחזור על הבדיקות כחודש מסיום המחלה החריפה רפואה שלמה דרור

מנהל פורום בדיקות דם בילדים