ערך גבוה מאוד של אלקליין פוספטאז

דיון מתוך פורום  בדיקות דם בילדים

01/08/2012 | 20:58 | מאת: יעל

שלום- קיבלנו תוצאות של בדיקות הדם של ביתי בת השנה. הערך של האלקליין פוספטאז גבוה מאוד - 5773. התייעצתי טלפונית עם רופאת הילדים שהמליצה לחזור על הבדיקה בעוד כשבועיים. ובנוסף אמרה ששאר התוצאות שקשורות לתפקודי הכבד תקינות (עוד לא הגיעו תוצאות של צליאק). פניתי אל הרופאה מלכתחילה בעקבות ירידה באחוזוני המשקל של ביתי ובעקבות מקרה של הפרשה דמית בצואה שחזרה על עצמה פעמיים. השאלה שלי היא האם כדאי לפנות לרופא מומחה (ואם כן - איזו התמחות)?, או שאין מה לעשות בינתיים אלא להמתין שבועיים לבדיקה חוזרת? (האם ניתן לבדוק משהו נוסף שיכול להיות קשור לערך כל כך גבוה?) תודה מראש- יעל.

שלום אכן מדובר בערך גבוה מאד באופן חריג. חשוב לחזור על הבדיקה במידה ובבדיקה חוזרת נדרש בירור מעמיק אפשר לתחיל את הבירור ע"י רופא גסטרו ילדים. רפואה שלמה

13/11/2014 | 22:06 | מאת: מיכל

בתי בת שנה ושמונה חודשים עם ערך של 8452 אלקליין פוספטאז. אני מאד מודאגת אעפי שרופאת הילדים מסרה ש"אין מה לדאוג ובכל זאת צריך אשפוז יום לבדיקות שאי אפשר לבצע במרפאה". בבקשה מה משמעות הדבר והאם אכן אין מה לדאוג?

24/04/2018 | 23:52 | מאת: ניר

שלום, האם תוכלי לעדכן מה קרה בסוף? לבני בעיה זהה. תודה רבה

15/11/2014 | 11:36 | מאת: נויה

אנחנו מתאשפזים מחר עם אותה בעיה אצל בני בן הכמעט שנה ומצטרפת אליך ללחץ הגדול ולסימני השאלה הרבים

17/11/2014 | 10:38 | מאת: אנה

היי אנחנו גם עם אותה בעיה . בתי בת שנה ו4 .מתאשפזים מחר .יש תובנות?

24/04/2018 | 23:53 | מאת: ניר

שלום, האם תוכלי לעדכן מה קרה בסוף? לבני בעיה זהה. תודה רבה

24/04/2018 | 23:53 | מאת: ניר

שלום, האם תוכלי לעדכן מה קרה בסוף? לבני בעיה זהה. תודה רבה

12/08/2019 | 22:38 | מאת: Rima

היי. אשמח אם תעני לי מה עלה בברור שהיה בבית חולים... אנחנו עם אותה בעיה ואני ממש בלחץ

מנהל פורום בדיקות דם בילדים