ספירת דם

דיון מתוך פורום  בדיקות דם בילדים

27/02/2012 | 14:30 | מאת: אתי

שלום רב, ביצעתי לילדה שלי ספירת דם ב-ט.ר.ם (בת 3.4 שנים) הייתה בהשפעת נורופן עם חום 38.5 . תוצאת הבדיקה: WBC- 11.9 RBC - 4.77 HGB - 11.2 HCT- 36.8 PLT- 199 PCT- 157 ברצוני לדעת אם הבדיקה תקינה והאם יש חוסר ברזל שמצריך טיפול. תודה, אמא דואגת

שלום! בכדי לבדוק ולאבחן אנמיה חשוב לבדוק זאת כאשר הבריאות יציבה ולא בזמן מחלה חריפה. אפילו מחלת חום "פשוטה" עלולה לשנות את ספירת הדם ולגרום זמנית להמוגלובין נמוך יותר יחסית. בפועל הספירה נ"ל הינה תקינה סה"כ ובמידה ויש עדין חשש רצוי לחזור על הבדיקה בעוד כחודש בזמן בריאות מלאה רפואה שלמה ד"ר דרור לוין

מנהל פורום בדיקות דם בילדים