רמת פריטין נמוכה ילד בן שנתיים

דיון מתוך פורום  בדיקות דם בילדים

21/02/2012 | 10:47 | מאת: קרן

שלום , בני בן שנתיים וארבע חודשים. סובל מחוסר ברזל מלידה ולוקח ברזל 23 טיפות ביום. רמת המוגלובין שלו התייצבה מזה כמה חודשים ( 11.4) והמטוקרית תיקן גם ( 35.6). אך עדיין בבדיקות דם רמת פריטין היא 13 שזה מתחת לנורמה. מה יכולה להיות הסיבה ? האם צריך להמשיך לקחת ברזל ? האם יש עוד בדיקות שניתן לעשות כדי לגלות מה הבעיה . מה הנורמה של פריטין לילדים בגיל שנתיים+ ? אמשח לקבל תשובה, תודה קרן

קרן שלום! האשלה שלך מאוד חשובה. כאשר נותנים טיפול בברזל אין המטרה רק ל"תקן" את ספירת הדם אלה בעיקר למלא את מאגרי הברזל ולכן ממצא של פריטין נמוך כמו שיש לבן שלך מחייב המשך טיפול או לחלוטין הערכה מוחודשת לגבי בעיות ספירה/איבוד ברזל. רפואה שלמה ד"ר דרור לוין

מנהל פורום בדיקות דם בילדים