בדיקת דם כבד לילדה בת 4 תוצאה: ast 38

דיון מתוך פורום  בדיקות דם בילדים

13/12/2020 | 15:29 | מאת: נטע ק

שלום יש לי ילדה בת 4 שתוצאות הבדיקות דם של ast יצא 38 מחוץ לנורמה וזו לא הפעם הראשונה..בכל פעם שהיא עוברת בדיקות דם כאלו התוצאות מעל ל36 מחוץ לנורמה. לא יודעת אם זה קשור אבל יש לי ילדה צליאקית שגם לא אוכלת כמעט כלום פרט ללחמית עם חומוס ונקניק..המזון שלה מאוד דל לא ירקות לא בשר כלום. בנוסף בבקרים כשהיא משקימה היא מעולם לא מתילה שתן כמו כולם אלא רק לאחר מס' שעות.. האם זה קשור לבדיקה? האם צריך בדיקות נוספות?

שלום השאלה מעלה מספר רב של בעיות הפרעה (קלה ) אבל מתמשגת בתפקודי כבד בעיקר AST כלכלה מצומצמת ולא מספקת מבחינת מרכבי המזון צליאק ואכילה של לחמית !!! התיבשות כרונית/ לילית ובעיה במתן שתן בבור. נשמע לי שכדאי מאד לחזור לרופא הילדים ולנסות לברר את כל הבעיות הללו אולי לשלב יעוץ של רופא גסטרו ילדים הרבה בריאות דרור

מנהל פורום בדיקות דם בילדים