מספר אבסולוטי נמוך של נויטרופילים

דיון מתוך פורום  בדיקות דם בילדים

14/07/2020 | 17:26 | מאת: א

שלום ד"ר לביתי בת חודש הופיעה פריחה בכל הגוף בעקבותה פניתי לרופא הילדים ששלח אותנו לספירת דם, בספירת הדם יצא מספר אבסולוטי נמוך של נויטרופילים - 0.29,בעקבות כך הוא הפנה אותנו למיון, כשהגענו למיון עשו בדיקות מקיפות ועדיין מספר הנויטרופילים נמוך והלימפוציטים קצת גבוה, אך ההמטולוג שבדק לא ייחס לכך חשיבות מאחר והילדה ללא תסמינים כלשהם, אין חום או נזלת והיא אוכלת כרגיל וממש רגילה לחלוטין...אך המליץ לחזור על ספירת דם בעוד כשבועיים...אשמח לקבל ממך חוות דעת...האם יש מקום לדאגה?

14/07/2020 | 21:34 | מאת: תיקון למספר הנויטרופילים

תיקון- מספר הנויטרופילים 300 אבסולוטי

שלום 300 נוטרופילים זהו מספר נמוך משמעותית בכל גיל כולל בגיל חודש. יש 2 נושאים שצריך לדון בהם 1. תינוק עם מספר נוטרופילים נמוך נמצא במצב של חסר חיסוני ועלול להדבק יותר/ להתקשות להתמודד עם מחלות זיהומיות ולכן בכל מקרה של חום או בעיה זיהומית אחרת יש צורך בבדיקה רפואית יסודית ומקיפה (המשמעות היא בדיקה בבית חולים בדרך כלל במיון) 2. יש שאלה אבחנתית מדוע מספר הנוטרופילים נמוך . יתכנו לכך הסברים רבים חלקם (מרבית המקרים) פשוטים וזמניים ומיעותים משמעותיים יותר ועלולים להיות כרוניים ברור שיש צורך במעקב ובירור המטולוגי. רפואה שלמה דרור

19/07/2020 | 16:38 | מאת: א

יש לילדה פטריה בלשון זה יכול להיות משו שמשפיע?

מנהל פורום בדיקות דם בילדים