בדיקת דם לתינוק בן 8 חודשים

דיון מתוך פורום  בדיקות דם בילדים

28/07/2019 | 01:39 | מאת: אורית

שלום ד"ר. אני ממש לחוצה מהעניין. וכל היום בוכה מלחץ. חייבת את עזרתך בפיענוח בדיקת הדם של בני בן 8 חודשים. אקדים שלפני חודש היה לו חום גבוה והחליטו שזה מהאוזניים הביאו מוקסיפן ואכן החום עבר והרגיש טוב. היה לו קצת נפיכות בבלוטות הלימפה בצוואר. אבל עבר לאחר יום. עכשיו לאחר חודש שוב חום גבוה. הביאו לו אוגמנטין למשך שבוע. כשהיה תינוק אמרו לי שיש לו נוטרופניה . אבל מאז שהיה בן חודשיים. עדין לא הלכתי להמטולוג כי לחוצה מזה. הבדיקת דם:(שהיה חולה) Wbc 6.79 Hgb 10.4 Hct 32.1 Mcv 64.6 Mch 20.6 Mchc 31.9 Plt 402 Rdw-cv 17.7% Pct 0.42 Nutrphils 2.8% 86% Limphocytesi Noeitrophil 0.19 Limphocytes 5.87 אשמח אם תוכל להגיב לי על ספירה זו. והאם להילחץ מהעניין.. או שהספירה תקינה שיש מחלה ויראלית. תודה מראש!!

שלום וברכה לידל יש נוטרופניה , כפי הנראה כבר מספר חודשים יש צורך ביעוץ המטולוגי הפתרון הוא לא לברוח ולהתחמק מזה , כפי הנראה יש בעיה (קלה או קשה לא ניתן להגדיל לפי הנתינים הללו) וצריך לאבחן ולטפל בבעיה זו. רפואה שלמה דרור

מנהל פורום בדיקות דם בילדים