ערך esr גבוה שלא יורד אצל תינוק בן שנה וחצי

דיון מתוך פורום  בדיקות דם בילדים

11/03/2019 | 15:54 | מאת: מירב

בני בן השנה וחצי אובחן לפני חודשיים בדלקת ריאות לפי בדיקת דם עם ערך esr גבוה 72 וצילום חזה . לפני שלושה שבועות חזרנו שוב על בדיקןת הדם וה-esr ירד ל-27 אז הרופא אמר שזה שאריות של המחלה . היום חודשיים אחריי סיום המחלה עדיין גבוה -34 ואפילו יותר מהפעם האחורנה....ערכים תקינים שרשומים הם עד 7...מדוע עדיין המדד גבוה? האם אכן למדד לוקח זמן להסתדר? האם מדובר בזיהום חדש?

שלום ESR או שקיעת דם היא בדיקה מאד לא מדוייקת ומאד לא ספציפית יש מעבדות רבות שהפסיקו כליל עם בדיקה זו במידה והילד בסדר בבדיקת הרופא ולפי תחושת הוריו לא הייתץי נותן משקל לבדיקה זו דרור

מנהל פורום בדיקות דם בילדים