תוצאות חריגות בספירת דם

דיון מתוך פורום  בדיקות דם בילדים

31/01/2019 | 06:41 | מאת: לימור

שלום רב בתי בת 3.5 התלוננה על כאבים חזקים באוזן ללא חום לאחר בדיקת רופא שראה אודם קל! באוזן ביצע בדיקת דם להלן התוצאות: wbc 22.5 rbc 4.15 hb 11.4 hct 33 mcv 80 rdw 46.19 pdw 11.4 הרופא בדק ואמר שזו דלקת חריפה שאלתי הראשונה האם יכולה להיות דלקת ללא חום? שנית לפי התוצאות שהם חריגות בעיקר ה wbc האם חלילה זה יכול להראות משהו יותר מסוכן? כמו בלוקמיה אני בלחץ רופאת משפחה הציעה לעשות שוב בדיקה לאחר טיפול אנטיביוטי תודה מראש

שלום אכן בבדיקת הדם יש מספר לויקוציטים(תאים לבנים ) מוגבר הסיבה השכיחה ביותר לכך הוא זיהום (פחות אופיני לאוזן יותר זיהום משמעותי כמו דלקת ריאות) אסטרטגיית הטיפול של רופאת המשפחה נראת לי נכונה מאד רפואה שלמה דרור

מנהל פורום בדיקות דם בילדים