מדד המוגלובין בתינוקת בת שנה

דיון מתוך פורום  בדיקות דם בילדים

26/09/2018 | 23:04 | מאת: אמא

שלום רב בממצאי בדיקת הדם של בתי בת השנה ו3 חודשים נמצא כי המוגלובין 11.1 בטווח הנורמה. אך ה mch + mcv נמוכים במקצת מהנורמה- לכן נתבקשנו לתת לה 25 טיפות ברזל (של כצת) . תוהה אם נחוץ מס כה גבוה של טיפות- לדעתי זה עושה לה בעיות בבטן (עם היציאות)

בדיקות הדם מעלות חשד לחסר ברזל ולכן נסיון טיפול בברזל הוא חלופה הגיונית אפשרות אחרת לבצע עכשו בדיקות מעמיקות יותר למשק הברזל ובהתאם לבדיקות אילו להחליט על הטיפול. דרור

מנהל פורום בדיקות דם בילדים