ספירת דם גיל שנה- ערכים חריגים מודאגת

דיון מתוך פורום  בדיקות דם בילדים

05/12/2016 | 14:14 | מאת: אור

היי ד"ר לוין, בספירת דם שגרתית לתינוק בגיל שנה וחודש התקבלו הערכים החריגים הבאים: neutrophils- 9.35, Monocytes- 2.43, Monocytes %- 15, Pct-0.4, Rdw-cv- 15.2, Mch- 24.8, Hct- 33.7, Wbc- 16.17. יתר הערכים בטווח הנורמה. הילד כמה ימים לאחר וירוס ויראלי, מעט מנוזל, בלוטות לימפה בצאוור נפוחות בערך חודשיים (דבר זה לא הטריד את הרופאה מכיוון שהן זזות ורכות וטענה שזה עקב צינון מתמשך). אודה לתשובתך המהירה.

שלום כיוון שהבדיקה בוצעה לאחר זיהום/ דלקת יש שינויים בספירה המתאימים למצב שכזה ממליץ לחזור לאחר שבועיים פלוס כאשר בריאים לחלוטין דרור

מנהל פורום בדיקות דם בילדים