כאבי בטן ובחילות crp גבוה וטחול מוגדל

דיון מתוך פורום  בדיקות דם בילדים

20/12/2017 | 06:34 | מאת: אופיר

שלום רב בני בן 9 סובל מכאבי בטן בחילות והקאות בעיקר בשעות הבוקר. זה לא באופן קבוע. זה קורה בשעות ביהס אך לא תמיד. אנחנו כרגע בבירור מקיף. בדיקות דם יצאו בתחום מלבד שני פרמטרים: crp=7.1 ו mpv= 12. לא ניתנו בדיקות דם לוירוסים. תוצאות אולטרסאונד בטן יצאו תקינות מלבד הפרמטרים: טחול רקמה תקינה מוגדל 12 ס"מ ו- כליה שמאלית עם מאספת כפולה וגודש קל באגן. רופא המשפחה טוען שהכל בסדר ואין מה לדאוג. שאלתי היא האומנם אין מה לדאוג לאור תוצאות של crp ו טחול מוגדל? לגבי הכליה אני אלך לייעוץ אצל אורולוג. תודה

שלום ראשית מערכת מאספת כפולה - זהו סוג של מום בדרכי השתן אשר יכול להיות קשור בדלקות בדרכי השתן וברפלוקס של שתן זה כמובן יכול להביא לכאבי בטן ואף לבחילות כך שהיעוץ האורולוגי / נפרולוגי חשוב מאד. לגבי הטחול המוגדל זה לא סיבה לכאבי בטן בעיקר לא בגודל כזה ועדין נכון לבצע בירור ולבדוק מה הסיבה לכך רפואה שלמה דרור

20/12/2017 | 22:12 | מאת: אופיר

תודה רבה על תשובתך. האם תוכל להסביר האם יש משמעות לערך המעט גבוה של CRP האם יש סיבה לדאגה? האם צריך לדעתך לבקש בדיקה נוספת כעבור שבועיים\שלושה? בנוסף רציתי לציין שהכאבים הם באזור הבטן העליונה סביב הטבור. האם זה יכול לנבוע מהכליה? תודה.

מנהל פורום בדיקות דם בילדים