תוצאות בדיקות דם חריגות לילד בת שנתיים

דיון מתוך פורום  בדיקות דם בילדים

08/11/2017 | 20:54 | מאת: קרין

שלום רב, לאחרונה עשיתי בדיקות שגרתיות לילדה בת שנתיים והתברר בין היתר כי תוצאות בדיקת alt הינה 78 ותוצאות בדיקת ast הינה 66. כלומר שתיהן גבוהות מהנורמה. כמובן שמאוד נלחצתי שכן יש בכך להעיד חלילה על בעיה בתפקודי הכבד. מה דעתכם? על מה יכול להעיד?

אכן זאת הפרעה בתפקודי הכבד ממצא שכיח מאד ויכול להיות משני למגוון של סיבות בעיקר ויראליות ממליץ לפנות לרופא גסטרו ילדים לביצוע בירור דרור

18/11/2017 | 20:51 | מאת: קרין

תודה רבה!! כך הרופא שלנו הגיב והפנה לבדיקות דם חוזרות בעוד חודש. הבעיה שאותי התשובה לא ככ הרגיעה ואני מדייקת ושואלת מה הסיכוי שמדובר במשהו חלילה מסוכן?

מנהל פורום בדיקות דם בילדים