איך יודעים

דיון מתוך פורום  פונדקאות בישראל

16/08/2012 | 14:57 | מאת: דניאל

איך יודעים שבאמת מוכנים לתהליך הפונדקאות מבחינה נפשית? יש איזה דרך לאבחן שהאם הפונדקאית לא תתחרט באמצע או תקשר לעובר (או לפחות להקטין את הסבירות)? ובאופן כללי יש קריטריונים של יציבות נפשית? כי כל הקריטריונים נראים לי אובייקטיביים יותר (גיל, בריאות פיזית וכו'..). תודה וסליחה, אני פשוט חושש, אחותי מחפשת אם פונדקאית וזה מלחיץ.

היי דניאל, אין דרך לדעת בוודאות. יחד עם זאת, מי שבקיא בעבודה מול פונדקאיות יודע במקרים רבים להבחין מי יותר בשלה ומוכנה ומי לא. בנוסף, הפונדקאית עוברת אבחון פסיכולוגי והפסיכולוג אמור לאבחן את מידת מוכנותה לתהליך. כמובן שיש קריטריון של יציבות נפשית ולשם כך נדרש האבחון הפסיכולוגי. תמר.

מנהלי פורום פונדקאות בישראל