מה אומרים לילדים?

דיון מתוך פורום  פונדקאות בישראל

15/08/2012 | 10:37 | מאת: חסוי

יש לי ילדים די גדולים, גדולים לראות בטן, לצפות ולשאול, אבל לא בטוח שגדולים לשיחה על "פונדקאות מהי?". אני חושבת על פונדקאות, אבל לא ממש יודעת מה ואיך מדברים איתם על זה. אני בטוחה שזה חשוב, יראו את אמא שלהם עם בטן אחרי הכל. יש לי שני אוצרות אחת בת 5 ושני בן 3 וחצי עוד מעט.

הליך פונדקאות נועד לנשים שלרובן ככולן יש ילדים בגילאים דומים לשלך. בשלב "הבטן" אכן חייבים לשתף את הילדים, ועומק השיחה תלוי בגיל הילד. כל ילד מקבל את המידע שהוא יוכל להתמודד איתו, בהתאם לגילו. יש להסביר לילד שאת שומרת על ילד של זוג אחר עבורם, היות ולאמא של התינוק יש בעיה רפואית שאינה מאפשרת לה לגדל את הילד שלה בבטנה. חשוב להבהיר לילדיך כי הילד שבבטנך אינו שלכם – הוא של זוג אחר. את רק שומרת עליו בינתיים, וכאשר הילד ייוולד הוא יימסר להוריו. במסגרת הליך פונדקאות, הפונדקאית מקבלת תקציב מכובד לצורך התייעצות עם פסיכולוג, ונכון להתייעץ עם איש מקצוע לפני השיחה עם הילדים כדי לקבל הצעות מקצועיות להתמודדות עם העניין. בהצלחה, תמר.

מנהלי פורום פונדקאות בישראל