שאלות על תהליך פונדקאות

דיון מתוך פורום  פונדקאות בישראל

15/12/2011 | 08:39 | מאת: אנה

שלום, הייתי מעוניין לקבל קצת רקע ותשובות למס' שאלות לגבי התהליך, אנו זוג מעורב ישראלי ואמריקאית,יהודים, שנינו בעלי אזרחות ישראלית, יש לנו עוברים מוקפאים הנמצאים בבי"ח בארץ. רצינו לדעת: 1. הערכת העלות של אם פונדקאית בארץ? 2.האם על האם להיות יהודייה (חשוב לנו שהילדים יהיו יהודים כדת וכדין)? 3.מי רשום ע"ג תעודת הלידה? האם מסתתר כאן גם תהליך אימוץ(למרות שהעוברים 100 אחוז שלנו)? 4.כיצד משנה העובדה שאנו חיים בארה"ב ? האם למרות זאת ניתן לעבור את התהליך בארץ? 5.האם ניתן לעבור את התהליך באופן עצמאי? במה כרוך הדבר? חוסך עלויות? 6.האם ניתן להביא את האם הפונדקאית לגור איתנו בתקופה זו? במה הדבר כרוך? תודה

אנה שלום רב, באשר להערכת העלות, המחיר נקבע במו"מ בין בני הזוג לבין הפונדקאית. יש תשלומים שהועדה מחייבת להפקיד עבור הפונדקאית, ומעבר לסכומים אלה כל התשלומים נקבעים במו"מ. 2. על הפונדקאית להיות יהודיה עבור זוג הורים יהודיים כך שלא מתעוררת שאלת היהדות. 3. בתעודת הלידה נרשמים ההורים הביולוגים. 4. כל פונדקאות בארץ חייבת להיות באישור הועדה לאישור הסכמים לנשיאת עוברים של משרד הבריאות. 5. אני לא מבינה מה משמעות לעבור את התהליך באופן עצמאי. אנא הבהירי את שאלתך. האם את מכוונת לאיתור הפונדקאית באופן עצמאי? 6. לא ניתן להביא אם פונדקאית מחו"ל. הפונדקאית חייבת להיות תושבת ישראל לפחות 3 שנים. אנא עייני באתר חיים חדשים - פונדקאות תמר וסיגל, שם יש מידע מאוד מפורט לגבי ההליך. נשמח לעמוד לשירותך לפרטים נוספים גם טלפונית 09-9589568. תמר

מנהלי פורום פונדקאות בישראל