צו הורות לילדים מפונדקאות בחו"ל

דיון מתוך פורום  פונדקאות בישראל

30/03/2013 | 10:33 | מאת: אנונימית

שלום רב, להבנתי רישום ילדים מפונדקאות בחו"ל לא מוסדר בחוק, ולכן לא ברור מה יהיה מעמד רישומם בחזרה לארץ. האם בעקבות הפסיקה האחרונה בבית משפט למשפחה בר"ג הנושא מוסדר יותר? מה האפשרויות העומדות בפני זוגות?

בארץ שעושים פונדקאות ההליך פשוט מקבלים צו הורות מביהמ"ש לענייני משפחה והקטין נרשם במשרד הפנים כילדם של הוריו הביולוגיים. שעושים פונדקאות בחו"ל ההליך יותר מסובך והאם(גם אם היא האם הביולוגית) צריכה לעבור הליך אימוץ. למרות שהיתה פסיקה בביהמ"ש לעניינימשפחה זה עדיין ההליך וזוג שמגיע לארץ עם התינוק צריך לעבורהליך אימוץ.יש באפשרותם לפנות לביהמ"ש לענייני משפחה ולהתנגד להליך אך גם זה מורכב ולוקח זמן. בהצלחה

מנהלי פורום פונדקאות בישראל