שאריות שלייה אחרי 3 לידות

דיון מתוך פורום  היסטרוסקופיה אבחנתית וניתוחית

23/08/2015 | 17:28 | מאת: יוסף

שלום. אישתי בהריון רביעי .בשלושת הלידות הקודמות נשארו שאריות שלייה לאחר הלידה שגרמו לבעיות לא פשוטות בהמשך. 1.האם ניתן למנוע מראש את התופעה(למעט ניתוח קסרי) 2.במידה והעניין יחזור על עצמו מה פרק הזמן המנימלי שניתן לבדוק האם נותרו שאריות ע"י היסטרוסקופיה אבחנתית ? 3.מה ניתן לדרוש מהצוות הרפואי לפני הלידה ואחריה ? תודה רבה

שלום לך, שאריות הריון עלולות להופיע לצערינו גם לאחר לידה קיסרית, כך שזו לא אינדקציה להמנע מהתופעה ניתן להביא המלצה מהרופא המטפל לצוות בחדר הלידה ולבצע מניעתית ביקורת ידנית של חלל הרחם, אך גם פעולה זו לא תמנע ב-100% התופעה, כיוון שאצל חלק מהשנים יש התנהגות ביולוגית של שיליה הננעצת בדופן ולא ניתנת לשיחררו מלא בלידה אלא בהתערבות כירורגית לאחר הלידה ניתן לאבחן התופעה באולטרסאונד ובמידת הספק או הצורך בהיסטרוסוקפיה, י שלהמתין במידה ואין דימומים או תופעות אחרות 3 חודשים ואז אם עדיין יש שאריות לאחר וסת לאחר הלידה יש צורך בהתערבות כירורגית. אשמח לסייע לך בהצלחה, ד"ר שלומי כהן מומחה בגינקולוגיה, יילוד ופוריות מנהל היחידה לניתוחים אנדוסקופיים גינקולוגיים(זעיר פולשניים) הרצליה מדיקל סנטר, רמת ים 7, הרצליה פיתוח מרכז רפואי נ.א.ר.א, זבוטינסקי 155, ר"ג מתאמת קלינית :054-5485062-נורית e-mail:[email protected] web site: www.dr-cohen.co.il

מנהל פורום היסטרוסקופיה אבחנתית וניתוחית